Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Chilis lepénykék mentás tzatzikivel

Könnyű nyári vacsora

Remélem ez az újabb recept, is tetszeni fog Nektek. Igazi nyári vacsora, de vendégváró falatkáknak is alkalmas. Ilyenkor a lepényt elkészíthetjük már előző nap, és tálaláskor felmelegítjük őket, a tazitzikinek pedig kifejezetten jót tesz, ha összeérik az íze egy éjszaka alatt a hűtőben.
 
A lepénykék elkészítése:
Hozzávalók:
150 g liszt
2db tojás
2 doboz kis joghurt (tapasztalatom szerint az Aldi Milfina márkájú joghurtja a legfinomabb a főzéshez)
1 tk koriander (frissel finomabb, nekem csak fűszer állt rendelkezésemre, de azzal is tökéletes)
1 tk Jalapeno paprika fűszer (zöld)
4-5 szem chili paprika felaprítva (piros)
1-1 fél piros és  zöld kaliforniai paprika felaprítva
A lisztet, a tojást, a joghurtot kevés vízzel simára keverjük, majd fűszerezzük csipetnyi sóval, korianderrel. Belekeverjük a zöld és piros apróra vágott chili darabokat, és a kétféle kaliforniai paprika darabokat. Jó, ha a chili és a paprika is rendelkezésünkre áll mind a két színben, de ez csak esztétikai dolog, látványosabb lesz a lepényünk, az ízt kevésbé befolyásolja. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és tetszés szerinti darabokat szaggatunk belőle, azokat mindkét oldalán aranybarnára sütjük. (Mintha lángost sütnénk.)
Papírtörlőre téve a felesleges zsiradékot felitatjuk, majd egy nagy tálra rendezzük.
Tzatziki készítése: Egy közepes kígyóuborkát meghámozunk, és legyalulunk. Besózzuk, és fél órán át hagyjuk pihenni, majd a levét kinyomkodjuk, és a joghurthoz keverjük. Fűszerezzük, én kész tzatziki fűszerkeveréket használok, és hozzáadunk még egy marék apróra vágott mentát.
Az elkészült lepénykéink tetejére halmozunk egy-egy kanálnyit a tzatzikiből, a tetejét apróra vágott újhagymával/snidlinggel és egy karika zöld paprikával díszítjük.
Innivaló tipp: 1 dl rose bor és 1cdl Apenta szénsavas meggylé keveréke, díszítéshez egy fürt ribizli.
Egészségünkre!
ribizli

A ribizli ízével még érdekesebb és komplexebb ízvilágot kaphatunk, mind a lepénykékhez kiváló, mind az italunk díszítéséhez.
A ribizli jótékony hatásai: 

  • kevés cukrot tartalmaz, alacsony kalória tartalmú
  • magas C vitamin tartalma van (a ribizli bornak is:) )
  • az érzékeny bőrt nyugtatja (ribizliolaj)
  • belsőleg véd a tumoros sejtek ellen
  • hashajtó hatású

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next