Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Frankfurti leves és bundáskenyér

Bundás kenyérrel az unalmas hétfő reggelek ellen!

HÉTFŐ reggel…utálom. Szerintem, más is így van ezzel. Olyan jó lenne, ha csak egy icike-picike nappal hosszabb lenne a hétvége. Hogy azért, mégis kicsit vidámabban kezdődjön ez a hét, zenés ébresztő volt, és a mostanában ismét felfedezett bundás kenyér reggelire.
frankfurti leves (1)
Ez az egyszerű étel nálunk kortól és nemtől függetlenül az abszolút favorit kajává vált, szinte egyik pillanatról a másikra. Egyetlen hátránya a jelentős tojás mennyiség, jelenleg havi 60db tojásnál tartunk…:( (Pedig azért, mást is eszünk) Nem tudom, már kinek jutott eszébe ezt kérni egyik reggelire, de azóta megunhatatlan a családban. És nem csak ez. Visszatértek azok a régi, ovódáskori ételek, amik úgymond már rég nem szerepeltek repertoáron. Pl.a  tejbegríz.

20120422154

De ez mégis csak egy gasztro blog szerűség akar lenni, ezért jöjjön egy olyan leves receptje, ami nálunk elég gyakori, viszont  legnagyobb megdöbbenésemre, ezzel nem mindenki van így, és van aki nem ismeri.FRANKFURTI LEVES.

 

Alap összetevője a kelkáposzta és a virsli.

20120419142

A kelkáposztát vékony szeletekre felvágjuk, és a kevés olajon megpirított hagymára szórjuk. Hozzáadunk felkarikázott sárgarépát, és felöntjük 1-1.5 l csontlével.  Fűszerezésében a só és a bors mellett a kömény elengedhetetlen. A felkarikázott virslit a legvégén tesszük bele, amikor a répa és a kelkáposzta már megpuhult, és még egyszer össze rottyantjuk. A legvégén behabarjuk 2dl tejföllel, és megszórjuk petrezselyemmel. Nem csak finom, de hála a kelkáposztának jó tulajdonságának, egyben fogyaszt is. Ez az a leves ugyanis, amiből bármennyit ehetünk büntetlenül. Sőt, minél többet eszünk belőle, az annál kedvezőbb lesz fogyókúránk szempontjából. A kelkáposzta feldolgozása a szervezet számára nagyobb energia felhasználást követel, mint az étellel bevitt kalória mennyiség.
E jó tulajdonsága mellett megemlítendő az az élettani szempontból kedvező tulajdonsága is, hogy sok fontos tápanyagot tartalmaz, sok benne a fehérje, és az ásványi anyag, a különböző vitaminok: C-, B1- és B2-vitamin.

franfurti leves 004

További szép hétfőt kívánok mindenkinek. A főzés öröm!


One Response to Frankfurti leves és bundáskenyér

  1. Aggodné Mátyus Márta

    Egyszer a lányaim kérésére frankfurti levest főztem, azóta az én kedvencem is lett.

Hozzászólás a(z) Aggodné Mátyus Márta bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next