Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Spárga-A királyok zöldsége, a zöldségek királya.

A spárga szezonja körülbelül április végétől júniusig tart.

Leginkább a fehér és a zölsd spárgával találkozatunk az üzletek polcain. A fehér talán a legnépszerűbb,az íze lágy, de alaposan meg kell hámozni, mert különben keserű lesz. Feje alatt kb. 2 cm-rel kell kezdeni a tisztítást, és a szárak végét is le kell vágni. Az egészen zsengék kivételével minden szárat vékonyan meg kell hámozni, de a csúcs maradjon sértetlen! A zöld spárga íze erőteljesebb, és nem kell meghámozni.

Sokan mégsem merik megvenni, mert nem tudják, hogyan kell elkészíteni.

Tippek a spárga tisztításához:

  1. Mosás után a spárga szárának alját el kell távolítani, majd a fehér spárgát meg is kell hámozni. A szár aljának eltávolítása roppant egyszerű: hajlítsd meg a szárat addig, míg a fás rész magától eltörik. A letört aljat kidobhatod, a szárral és a tollszerű véggel fogsz dolgozni.
  2. A zöld spárgát nem szükséges meghámozni, a fehér szárát (a fej kivételével) azonban késsel, vagy krumpli hámozóval hámozd meg.

Jó tudni, hogy nem sokáig tárolható, tehát ha megvettük, igyekezzünk minél előbb felhaasználni. Hűtőszekrényben, vizes ronyba csavarva 2-3 naig tárolható.

Nemcsak finom, hanem ideális fogyókúrához. 10 dkg főtt spárgában 13 kilókalória található. Van benne kálium, foszfor, kalcium, A-, B1-, B2- és C-vitamin. Jól hangzik, ugye?

 

Bunch of fresh green asparagus spears tied with ribbon

A legfinomabb francia tejszínes spárgakrémleves receptje:

 ,

Hozzávalók:

  • 25 dkg spárga
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 3 szál újhagyma/póréhagyma
  • 8 dl húsleves alaplé
  • 2 dl száraz fehérbor
  • bors

Elkészítése:

A spárgát megmossuk  majd eltávolítjuk a fás, száraz részeket, és kisebb darabokra felszeleteljük. 8 db spárga rügy véget félreteszünk. Egy lábosban  vajat hevítünk, és megfuttatjuk rajta a felaprított  újhagymát. (Használhatunk pőréhagymát is.) Amikor megfonnyadt. hozzátesszük a spárga darabokat,  és felöntjük a két deci száraz fehérborral és a 8 dl húsleves alaplével. Sózzuk, borsozzuk, Körülbelül 30 percig főzzük.
Az egészet botmixerrel pépesítjük, majd  hozzá öntjük a tejszínt. Pár percig tovább főzzük, ha szükséges, még ízesítjük sóval, borssal. Tálaláskor a  tetejére reszelhetünk sajtot, de a legfinomabb, ha a félretett spárgarügy darabokat olivaolajon megpirítjuk, és azokat tesszük a levesbe.

Ha még több spárga receptet szeretnétek, jelezzétek felénk, és hozzuk. Például jöhet egy baconba tekert zöldspárga, vagy a csőben sült  spárgás csirke?

 


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next