Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Quiche, de nem Lorraine

A franciák pizzája

Ha már múltkor az Olasz nemzeti ételnek számító pizzát készítettem el házilag, most egy másik nemzet étele keltette fel a kíváncsiságomat, és ez a francia quiche. Tradicionális verziója a Quiche Lorraine, amely hivatalosan szalonnával készül. Így maximum a család férfitagjai számára lehetne érdekes, ezért én egy light-osabb verzióját készítettem el, csirkés tejszínes töltelékkel.

De igazából bármivel tölthetjük, ízlésünk szerint, és a szezonalitástól függően, húsos, de akár vega verzióban is elkészíthető. Az alaptészta elkészítése 5 percnél nem tart tovább, igaz, utána minimum egy órára hagyjuk a hűtőben állni hagyni. Ez az idő, pont elég a töltelék elkészítésére, és már mehet is a sütőbe.

Quiche alaptészta: Annyira egyszerű és gyors az elkészítése, hogy nem érdemes pl. kész leveles tésztával helyettesíteni, így olcsóbb és finomabb.

Quiche2
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj (lehetőség szerint ne margarint használjunk), 1 tojássárgája, 1 dl víz, só. 
A hozzávalókat egy mély tálban összegyúrjuk. Tényleg, összeáll pár perc alatt, és mehet a hűtőbe pihenni.

Csirkés töltelék:
Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 2 fej hagyma, 2dl tejszín, 10dkg mozzarella, 10dkg trappista, 1 tojássárga.
Kevés olajon megpároljuk a kis kockákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és aranybarnára sütjük. Közben kibéleljük a sütőformát (27cm átmérőjű, kerek, de ha ilyen éppen nincs otthon, bármilyen sütőformába tehetjük.) A lényeg, hogy legalább 2-3 cm-es pereme legyen a tésztának. 10 percre tegyük be a tésztát a sütőbe, és félig megsütjük a tésztát. 10 perc után kivesszük, és a felhólyagosodott részeket villával kipukkasztjuk, majd jöhet rá a töltelék. Ha ezzel megvagyunk, meglocsoljuk a tojássárgájával elkevet tejszínnel. 5-6 db mozzarella karikát teszünk a tetejére, és rászórunk 20 dkg reszelt trappista sajtot. Ezek után mehet a sütőbe. 180 fokon, 45 perc alatt készre sütjük.

Quiche3

Ami egy olasznak a pizza, az egy francia számára a quiche, mi magyarok pedig élvezhetjük mindkét nemzet gasztronómiai specialitását.

Quiche5

One Response to Quiche, de nem Lorraine

  1. Bakos Barbara

    Bár nem ez a kedvenc cikkem, de ez a kedvenc receptem. Nem ismertem korábban, ezt az ételt, de könnyű elkészíteni és laktató. Szívesen készítem, ha vendégek jönnek, mivel különleges és nagyon-nagyon finom. Az egyik kedvenc ételem lett!

Hozzászólás a(z) Bakos Barbara bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next