Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Vacsora olasz módra, Baba-Dávid ezt nektek ajánlom!

“A szerelem olyan, mint az étel, vagy az ital. Lehet ezek nélkül élni?”

(Henri Charriére)

Bolognai lasagne, mert aki az olasz konyhát szereti, rossz ember nem lehet!

Egy korszak véget ért. Az az élet rendje, hogy a gyerekek egyszer csak felnőnek és kirepülnek otthonról. Már nem a mi véleményünkre kíváncsiak elsősorban, nem nekünk akarnak tetszeni, nem a mi ölelésünkre vágynak. Tudtam, hogy egyszer eljön ez a pillanat, sőt, talán vártam is, hisz én még fiatalabb voltam, amikor megtettem ezt a lépést, mégis nagyon nehéz feldolgozni. Ha őszinte akarok lenni, most is könnyes szemmel írom ezeket a sorokat, és a könnyeken keresztül, csak elmosódva látom a monitort.

…éreztem, hogy van valami a levegőben. Titkos összenézések, halk suttogások. Vasárnap délután volt, épp túl voltunk a szokásos családi ebéden, amikor eljött a pillanat.

-Hagyd a mosogatást, gyere ülj le, szeretnénk mondani valamit.

Na ez az a pillanat, amikor úgy érzed, minden erő kiszalad a lábadból, elönt a forróság, és csak egy hatalmas görcsöt érzel a gyomrodban.

-Február elsejétől elköltözünk, találtunk egy megfelelő albérletet-jött a bejelentés. 

Távoliak voltak a szavak, idegenül csengtek, mégis tudtam, nekem szólnak.

Mintha fejbe vágtak volna, de azért mosolyogtam, örültem a hírnek, talán még pár épkézláb kérdést is fel tudtam tenni. S csak a beszélgetés után, mikor senki nem látta engedtem utat az érzéseimnek. Bizony, könnyes szemmel vettem tudomásul, hogy az én pici lányom felnőtt, és elkezdi önálló életét.

 “…most múlik pontosan,engedem hadd menjen.”

 

És egyszer csak eljön az utolsó, közösen eltöltött este. Addigra, természetesen túl voltam a bejelentés érzelmi részén (ez nem igaz, most is sírok), és inkább arra összpontosítottam, mi legyen a búcsú vacsora. Miután az olasz ételeket mind a ketten nagyon szeretik, a választásom a bolognai lasagne-re esett.

20120523255

Hozzávalók:
  • 1 doboz tésztalap
  • 1 csomag bolognai szósz
  • 50 dkg darált sertéshús
  • besamel mártás: 3 evőkanál vajat felforrósítunk, belekeverünk 3 evőkanál lisztet,és lassú tűzön megpirítjuk. Ehhez adjuk hozzá apránként, állandó keverés mellett a 7 dl, előre  felforralt, forró tejet, A végén sóval, borssal fűszerezzűk, tehetünk hozzá csipetnyi szerecsendiót is. Ennek az elkészítése kívánja a legtöbb időt, nagyon lassú tűzön készítsük, és folyamatosan kell kevergetni! De, ezzel lesz igazán finom a lasagne.
  • 15-15 dkg parmezán sajt és egyéb, pl. ementáli sajt

Az elkészítés 3 fázisra bontható:

1. A besamel mártás elkészítése, (lásd a hozzávalóknál), amíg ezt elkészítjük, a sütőt melegítsük elő 200 fokra.

2. Bolognai szósz készítése: kb. 50dkg darálthúst kevés olajon megpirítunk, majd hozzáadjuk a bolognai szószt, és ízlés szerint fűszerezzük még bazsalikommal és kakukkfűvel. Be kell valljam, én kész bolognai öntetet használtam hozzá, több tucat különböző féle kapható az üzletekben, ki-ki pénztárcájának és ízlésének megfelelően választhat porokat, konzerveket, stb. (Maggi, Knorr bolognai spagetti alap) Elég időigényes a besamel elkészítése, itt nyerjünk egy kis időt!

3. A rétegelés: vagyis eljött az ideje, hogy az elkészített hozzátevőket eggyé “gyúrjuk”. Egy kivajazott tűzálló edénybe, először egy adag besamel mártást tegyünk. Erre jöhet a NYERS!!! (nem főzzük meg előre) tésztalap, majd a bolognai szósz, és a sajt. Mindezt ismételjük meg 3-4 rétegben. Az utolsó réteg tésztalapot bőven öntsük meg a megmaradt besamel mártással, és szórjunk rá sajtot (parmezán). Az előmelegített sütőben 45 perc alatt készül el.

Buon Appetito!

 


One Response to Vacsora olasz módra, Baba-Dávid ezt nektek ajánlom!

  1. Polgárné Dóczi Szilvia

    Ez a fiam kedvence , és a hortobágyi palacsinta :)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next