Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Húsvéti ajánlat: sous vide csülök és tojáskrém

Húsvéti ajánlat: sous vide csülök és tojáskrém.

Row of colored and decorated Easter eggs

Sous vide-áljunk!

23594906_18acf8246242e5889148f9f1b78821aa_l

A sous vide (ejtsd: szuvid, jelentése: vákum alatt)) technológia a mai modern gasztronómiához szervesen kapcsolódik. Szerencsére a házi sous vide kádak szélesebb körű előretörésének, ma már nem csak az éttermek engedhetik meg maguknak, hogy ezzel az eljárással készítsenek ételeket, hanem ezt már házilag is megtehetjük. Lényege, hogy egy olyan főzési eljárás, mely során légmentesen lezárt tasakokban lévő ételt vízfürdőbe helyezünk, és ott állandó hőmérsékleten tartva készítjük el. Népszerűségének jót tett az RTL Klub Konyhafőnök VIP műsora, ahol szinte minden ételt így készítettek el a versenyzők. (Bár én ezt személy szerint nem teljesen értem, hisz ennek a teechnológiának pont az a lényege, hogy alacsony hőfokon, hosszú idő alatt készüljön el az étel. )

Csülök esetében ez 65 C fok, és 30 óra.  Persze, ez attól is függ, mekkora csülköt veszünk, és milyen állagot szeretnénk elérni. Ez, a hús természetes ízét megőrző eljárás nagyon meggyőző.  Persze a tecnológia elengedhetetlen részét képezi egy vákumozó gép is.

A vákuumcsomagolási technológia által jelentős mértékben növekszik az ételek eltarthatósága. A technológia további nagy előnye a tökéletesen szaftos húson kívül, amit végeredményként kapunk, hogy előre tervezhetünk vele, így bármikor könnyedén elkápráztathatjuk váratlanul beeső vendégeinket egy fenséges fogással. Csak kikapjuk a fagyasztóból az előre elkészített húst, és mire 

Hozzávalók:

  • 1 db csülök
  • só, bors, 
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 db babérlevél
  • 2 dl sör

Elkészítés:

A sertéscsülköt sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajon, serpenyőben körbepirítjuk, majd hagyjuk lehűlni, s ezt követően a babérlevelekkel és fokhagymával vákumzacskózzuk. Beállítjuk a sous vide kádunkon a hőmérsékletet és az időt. Ha elkészült, a szuvidált sertéscsülköt sütőben, magas hőmérsékleten (200 C) 25-30 pec alatt ropogósra sütjük,

Tojáskrém

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 kiskanál mustár
  • só, bors, snidling

Elkészítés:

A tojásokat forró vízben keményre főzzük (a forrástól számítva 10 perc). Megpucoljuk, majd a fehérjét és a sárgáját külön választjuk.

A sárgáját egy villa segítségével szétnyomkodjuk, majd a tejföl és mustár hozzáadásával simára keverjük. Ízlés szerint füszerezzük sóval, borssal. A végén hozzáadjuk az apróra vágott tojásfehérjét, és a snidlinget.

 

 

 


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next