Már csak alig több, mint egy hét van hátra Karácsonyig. Sok család már megvette a karácsonyfát, itt az idő azon elgondolkozni, hogy fogjuk azt feldíszíteni. Nagy dilemma, hogy fánk feldíszítésekor a klasszikus trendet követjük, azaz az örök klasszikusnak számító piros-zöld-arany karácsonyi színeket részesítjük előnyben, vagy a trendibb, divatosabb jégvilág, pezsgőszín, esetleg lila színben pompázó fát varázsolunk a nappalink meghatározó díszévé az ünnepekre. Akár melyik irányt követjük is, a szaloncukor kínálat egyre bővülő palettája nem fog az utunkba állni. Mert abban egyetérthetünk, hogy a magyar családok számára szaloncukor nélkül elképzelhetetlen a karácsony.
Talán sokan nem is tudják, de a szaloncukor igazi hungarikum, hagyományos magyar édesség, melyet a magyar családok leginkább a Karácsonyfa díszítésére használnak. Persze, vannak olyan édesség függők, akik nem tudnak ellenállni a szaloncukor mennyei ízének az ünnepek elteltével sem, és látva a idei szaloncukor kínálat változatos ízeit, ezt abszolút indokoltnak érezzük.
Változatos ízek és változatos szín világ jellemzi az idei kínálatot, melyből mi most a Szamos igazán minőségi kínálatából szemezgettünk.
Különösen érdekesek lehetnek az idei év újdonságának számító, kétféle változatban, málna, és narancs ízben készített gyümölcszselé szaloncukrok, vagy a különböző krémekkel töltött marcipán szaloncukrok, melyek töltelékét gyümölcsvelő és némi alkohollal készített gyümölcskrém alkotja.
Narancs-meggy-szilva krémmel töltött marcipánok, vagy az örök klasszikusnak számító csokikrémmel töltött marcipán, a kínálatból mindenki megtalálhatja a saját maga íz világát. Ilyen kínálat láttán még Gombóc Artúr is elégedett lenne.:)
Személyes kedvenc a szilvakrémmel töltött marcipán szaloncukor, mely édes, ám mégsem gej ízével és gyönyörű kék-arany csomagolásával azonnal levett minket a lábunkról. De csak egy hajszállal maradt le mögötte a narancsos ízesítésű, ahol a narancs íze már az első falatnál igazi karácsonyi érzéssel töltött el minket. Persze csokifüggőknek szinte kötelező választás a csokikrémes változat. A meggyes változat nekem személy szerint nem annyira jött be, de valljuk be, nem vagyok túl nagy meggyfüggő.
Természetesen továbbra is megtalálható a kínálatban, a tavalyi év slágerének számító, mogyorós-mazsolás szaloncukor, valamint a hozzáadott cukor nélkül, természetes édesítőszerekkel (nyírfacukorral és sztíviával) készített marcipán szaloncukor is, ami nagyon kedvelt és egyre népszerűbb a tudatos táplálkozás hívei között.
Igazi minőségi édesség, mely mind ízében, állagában, csomagolásában maximálisan megfelel a minőségi édesség iránti elvárásainknak. Aki idén a Szamost választja, és az ő szaloncukraival fogja feldíszíteni karácsonyfáját, nem fog csalódni, ez az édesség a szeretet ünnepét is még édesebbé, emelkedettebbé teszi..
Karácsonyfa díszítésre fel, és közben majszoljunk egy kis szaloncukrot, hogy egy kis erőt merítsünk ehhez a művelethez, de vigyázat, a fára is maradjon cukor!