Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Narancsos lazac, és mákos-vaníliás tejberizs laktózmentesen, karácsonyra

Két ünnepi menüsorral már próbáltunk segíteni nektek a karácsony előtti készülődést. Most, hogy már csak pár nap van hátra az ünnepekig, még egy utolsó segítség, egy nemzetközi menüsorral készültünk, különös tekintettel a laktózérzékenység problémájára. Az itt elkészített ételek tejtermékei ugyanis a Naszály-te Magic Milk termékcsaládjának felhasználásával készültek. Bátran állíthatjuk, hogy az ízében kicsit sem különböznek a hagyományos tejterméktől, viszont sokkal egészségesebbek, mivel ásványi anyagokban, fehérjékben és kálciumban igen gazdagok.

Szerencsére, már a laktózmentes termékek beszerzése sem jelenthet gondot, mivel ezen termékek országszerte megvásárolhatók az Auchan, Spar, Interspar, Tesco, CBS és COOP üzletekben.

Személyes kedvenc a mostani ételsorok elkészítéséhez egy, ugyan nem kellő termék, de ízével teljesen levett a lábamról, és segített, hogy még élvezetesebb legyen a főzés. És ez nem más, mint a Magic Milk jegeskávéja, ami ezekben a hűvösebb napokban akár forrón is igazi élményt jelent.

Nemzetközi karácsonyi menüsor:

Grapefruitos ráksaláta és libamáj pirítóssal

Céklás-narancsos lazac, sült burgonyapürével

Mákos-vaníliás tejberizs dupla meggyel

Sajttal töltött füge Amoretto ágyon

 

Céklás-narancsos lazac, sült burgonyapürével

 lazac

Hozzávalók:

  •  15 dkg vaj (laktózmentes vajkrém)
  • 4 szelet lazacfilé (12-14dkg)
  • 2 szem narancs
  • 1 fél üveg cékla konzerv
  • só, bors,
A sült burgonyapüréhez:
  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg laktózmente vajkrém
  • 0,5 dl laktózmentes tejszín
  • 2 db tojássárga
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítése:

A lazacokat sütés előtt papírtörlővel szárazra töröljük. Megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.

A lazacok sütését a bőrös oldalával lefele kezdjük, 3-4 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük, ez kb. 2-3 perc. 

A sütésnél visszamaradt zsiradékba beleteszünk 1 narancs kifacsart levét. A másik narancsot megpucoljuk, eltávolítjuk a gerezdek közti fehér hártyát is (ez a legmacerásabb rész, a többi már gyorsan megvan), apró kockákra vágjuk, és beletesszük a narancsos öntetünkbe.

Következő lépésként hozzáadjuk a cékla konzervet, és az így kapott narancsos-céklás öntetet felforraljuk. Elég, ha csak egyet rottyan, majd egy botmixer segítségével selymes állagúvá turmixoljuk.

A sült burgonyapüré elkészítéséhez először sima burgonyapürét készítünk. A burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, és fedő alatt, annyi vízben, amennyi ellepi megfőzzük.

Burgonyanyomóval áttörjük, sózzuk, ízesítjük kevés szerecsendióval, és vaj, illetve tejszín segítségével simára keverjük.

A masszát nyomózsákba töltjük, és egy sütőpapírral borított sütőlemezre tetszés szerinti formákat nyomunk.

200 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.

Mákos-vaníliás tejberizs dupla meggyel 

tejberizs

Hozzávalók:

  •  20 dkg rizs
  • 1 l laktózmentes Magic Milk tej
  • 1 rúd vanília
  • 7+5 dkg nyírfacukor vagy xilit
  • 3 ek mák
  • 30 dkg meggy (fagyasztott, vagy friss)
  • 0,5 dl meggylikőr
  • 1 ek citromlé
  • csipetnyi só

Elkészítése: 

Első lépésként megfőzzük a tejberizst. Alaposan átöblítjük a rizst, majd egy mély lábosba öntjük a tejet, hozzáadunk egy csipetnyi sót, és a kikapart vaníliarúdat és végül a rizst. Felforraljuk, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett további 30 percig főzzük.

Amikor a rizs elkészült belekeverünk 7 dkg cukrot és jól elkeverjük. 

Fóliával letakarva hagyjuk kihűlni. (Ez azért fontos, hogy elkerüljük a tejberízs tetején a bőrösödést)

A mákot serpenyőben megpirítjuk, kb. egy perc, és kihűtött tejberizshez keverjük.

A meggyöntethez 30 dkg meggyet összeturmixolunk.

Felforraljuk, majd hozzáadunk 5 dkg cukrot, a citromlevet, és a meggylikőrt.

Felforraljuk, majd kis lángon tovább főzzük, amíg szirupossá válik.

Tálalás: a tejberizst poharakba öntjük, és a tetejére 2 ek meggyet halmozunk.

MINDEN KEDVES OLVASÓNKNAK NAGYON BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

Christmas


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next