Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

Laktózmentes karácsonyi gasztronómia

 
Napjainkban már szinte népbetegségnek számít a laktózérzékenység. Meglepő statisztikai adat, hogy ma Magyarországon minden 10. gyerek laktózérzékeny, de egyre több felnőtt is szenved ebben a betegségben. Hogy ez mit is jelent? 
 
A laktóz, egy a tejben és más tejtermékekben megtalálható cukorfélre lebontásának a képtelensége, mely nagyon kellemetlen tünetekkel járhat.

Nem jelenti azonban a probléma megoldását a tejtermékek teljes körű kiiktatása az étrendünkből, egyrészt mert sok nagyon finom étel nélkülözhetetlen alapanyagát képezik ezen termékek, másrészt, mert sok hasznos ásványi anyag és vitamin található bennük. 

DSCN1899

Hazánkban elsőként a Naszály-tej készített laktózmentes tejtermékeket, melyet Magic Milk fantázia néven hozott forgalomba, s  amelyek felhasználásával pompás karácsonyi menü sor állítható össze azoknak is akik ebben a problémában érdekeltek. Karácsonyig, minden héten egy-egy igazi laktózmentes menüsorral kedveskedünk olvasóinknak, hogy bemutassuk, a laktózérzékenyeknek sem kell lemondaniuk a sok finomságról, előételtől kezdve a főételen át a desszertig, számtalan finomság elkészíthető laktózmentes anyagok felhasználásával. 

Hagyományos karácsonyi menüsor

Kapros túróval töltött paradicsom

Rumos gesztenyekrém leves

Rántott ponty sokmagvas bundában hamis burgonyasalátával

Kókuszgolyó vanília sodóval

 

 Kapros túróval töltött paradicsom

DSCN1930

Hozzávalók:

  •  8 szem paradicsom
  • 360 g laktózmentes túró
  • 150 g laktózmentes tejföl
  • 150 g laktózmentes natúr joghurt
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, bors, fokhagymakrém
  • 1 tk aprított chili
  • 1 csokor apróra vágott kapor

Elkészítése:

A túrót egy mély tálban villával összetörjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, valamint az apróra vágott vöröshagymát. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma krémmel, az apróra vágott chilivel. Végül belekeverjük az apróra vágott kaprot.

A paradicsom tetejét levágjuk (a száras fele legyen alul, hogy megálljon), és megtöltjük a túró töltelékkel. 1-2 órán át a hűtőben hűlni hagyjuk, ezalatt az ízek is összeérnek, de akár már előző nap is elkészíthetjük, így több időnk marad egyéb karácsonyi elfoglaltságokra.

 Rumos gesztenyekrém leves

DSCN1877 

Hozzávalók:

  •  1 l laktózmentes tej
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 tasak vanília pudingpor
  • 25 dkg gesztenye massza
  • 1 ek fahéj
  • 1 dl rum (rum aroma)
  • 1 ek méz

Elkészítése:

1 l tejet egy nagyobb lábasban felteszünk melegedni, majd belekaparjuk a vanília rúd belsejét. Hozzáadjuk a tasak vanília pudingot, és simára keverjük. Hozzáadunk 1 dl rumot (ha gyerekek is fogyasztják a levest, használjunk inkább rum aromát.)Ezt követően belemorzsoljuk a gesztenyemasszát, es egy botmixer segítségével simára keverjük.A végén fahéjjal és mézzel fűszerezzük. A legfinomabb, ha hűtőben lehűtjük, és hidegen fogyasztjuk. Tálaláskor nyomjunk rá tejszínhabot.

Tipp: íz világában nagyon passzol hozzá a meggy íze. Ha van egy kis időnk, főzés előtt a meggyet 1-2 órán keresztül áztassuk be a rumba, és ezt adjuk a gesztenyekrém levesünkhöz.

A Magic Milk laktózmentes tejet és tejszínt Tetra Pak csomagolásban találjátok az üzletek polcain. Környezetbarát kiszerelése, az italoskarton teljes egészében újrahasznosítható, annak 75%-a papír.  Az FSC® (Forest Stewardship Council®, vagyis Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) embléma a Tetra Pak csomagolóanyagain pedig azt jelzi, hogy a kartoncsomagolás papír alapanyaga felelős erdőgazdálkodásból és egyéb, ellenőrzött forrásból származik, ahol figyelnek a természetre, valamint az erdőben és az erdő körül élő és dolgozó emberekre.

 


Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next