Lazac inyenceknek

A halfogyasztás ősidők óta fontos része a táplálkozásnak. Egészségre gyakorolt hatása miatt fogyasztása mindenki számára ajánlott.

Csak tiszta forrásból

A bőséges májusi, június eső nyomán bőven találhatunk gombát az erdeinkben.

Kiváló minőségű alapanyagok

"A különleges, minőségi alapanyagok felkutatása, és az azokban rejlő lehetőségek maximális kiaknázása a jelen és a közeljövő nagy kihívása"

Egészséges finomságok

Korszerű konyhatechnológia felhasználásával, kiváló alapanyagokból, egészséges és finom ételek.

2015 gasztronómiai élményei

Az új év kezdetén tekintsünk egy kicsit vissza a tavalyi esztendőre, és lássuk, mik voltak 2015 kedvenc gasztronómiai bejegyzései.

Az évet egyből egy jó kis, gyógyító húslevessel kezdtük, mely ezekben a fogcsikorgató mínuszokban is aktuális lehet.

http://oromkonyha.hu/blog/gyogyito-husleves-influenza-jarvany-esetere/

húsleves

A tél, és vele a fagyos időszak gyorsan elmúlt, és a jó időjárás a mi kedvünket is meghozta egy kis gasztronómiai kiránduláshoz. Úti célul ezúttal dél-Baranyát választottuk. Így jutottunk el, többek között Villánykövesdre, ahol a helyi Fülemüle csárdában igazi kulináris élvezetekben volt részünk.

http://oromkonyha.hu/blog/fulemule-csarda-a-villanykovesdi-csoda/

konfitált kacsacomb

Gasztronómiai utazásunkkal nem álltunk meg a belföldön, egy kicsit áttekintettünk Horvátországba is, a Kopácsi rétre. Ezen a valóban lebilincselően szép természetvédelmi területen bukkantunk rá a Kormorán csárdára, ahol egy igazi helyi specialitást, a csiptetős pontyot kóstolhattuk meg.

http://oromkonyha.hu/blog/utazas-a-horvat-gasztronomiaban-a-kopacsi-ret/

csiptetős ponty

Mire visszaértünk kis kulináris körutunkról, beköszöntött a forró nyár, és mi örömmel hódoltunk az új nyári “dilinek”, vagyis, yogoztunk.

http://oromkonyha.hu/blog/deszertek/itt-a-nyar-yogzzal/

Frozen Yogo

Szomorkodásra a nyár elteltével sem volt okunk, közeledett ugyanis a fesztivál szezon. Volt itt minden: pörköltfőző verseny, disznótoros fesztivál, és számos borfesztivál.

http://oromkonyha.hu/blog/5-porkolt-fozo-verseny-idei-trend-a-marhaporkolt/

marha pörkölt

http://oromkonyha.hu/blog/disznotoros-kolbaszfesztival/

137

http://oromkonyha.hu/blog/marton-napi-borfesztival-a-gellertben/

libasült

És végül az évet egy céklás-narancsos lazacsülttel búcsúztattuk.

http://oromkonyha.hu/blog/unnepi-menuk/narancsos-lazac-es-makos-vanilias-tejberizs-laktozmentesen-karacsonyra/

lazac

Visszatekintésünk eredményeként azt hiszem leszögezhetjük, hogy tartalmas évet zártunk.

Ha ezt Ti is így gondoljátok, akkor játszatok velünk, és nyerjétek meg a 8 db tányér alátétet. Ehhez nem kell mást tennetek, mint hogy a Nektek leginkább tetsző étel linkjéhez megjegyzésben leírni, hogy miért ez a kedvencetek.

A játék sorsolása: január 21-én!

alátét


One Response to 2015 gasztronómiai élményei

  1. Narancsos libacomb recept tetszett mert ezt szeretem a legjobban .

Hozzászólás a(z) Nagy Jné Éva bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

 
 
previous next